Om oss

Gårdskampen

Gårdskampen är en äventyrsgård med upp till 30 olika aktiviteter inomhus. Här har sedan 1999 bedrivits aktiviteter som påminner om Fångarna på fortet men på en fysisk nivå där alla kan delta. Perfekt som teambuilding, för att utvecklas som grupp, lära känna varandra och skapa en gemenskap genom att lösa utmaningarna tillsammans.

Ni blir indelade i lag och varje lag får en instruktör som går med och visar de olika aktiviteterna, tar tider och registrerar poäng. Efter aktiviteterna samlas alla lag, poängen redovisas gren för gren och därefter prisutdelning till det vinnande laget. Har ni bokat frukost, catering, fika eller konferenslokal finns detta tillgängligt före eller efter aktiviteterna.

Välkommen att boka Ert nästa event som passar för företag, möhippa, svensexa, skolklasser, föreningar, familjer eller kompisgäng. Vi garanterar mycket skratt och tävlingsinstinkt!

Värt att veta om Gårdskampen:

  • Inomhus
  • Fungerar året runt
  • Tänk på att det är samma temperatur inne på gården som utomhus
  • Konferenslokalen är isolerad och uppvärmd
  • Passar grupper på 6-100 personer
  • Tidsåtgång 10-kamp: ca 2,5-3 timmar

Om Hemmeslövs Gård

Hemmeslövs Gård har anor lång tillbaka på 1300-talet. Under denna tid var det en stor lantegendom som sträckte sig vida omkring. Under snapphanetiden utkämpades många slag mellan danskar och svenskar i trakten. Den danske kungen Fredrik den tredje lär ha gömt sig på gården, men då han blivit förrådd och därmed avslöjad var det bäst för honom att fly. Han gav sig av ”hals över huvud” och i hastigheten tappade han sin värja på bron vid Kvarngården.

Vi har många olika hus på vår vackra gård, alla med sin egen lilla historia. Vissa säger också, att i flera av våra byggnader har tiden satt sina spår på lite annorlunda sätt. Det sägs att det spökar…

I hus Lovisa bodde en dam som fick ge namn åt detta hus. Hon lär ha haft en vit katt, vars ande fortfarande svävar över huset. Björkegården bär virket från en frikyrklig byggnad från norra Skåne. Många gäster kan intyga – om det är vidskepligt eller ej får Ni själva avgöra – att de sett en vit dam uppenbara sig i herrgårdens huvudbyggnad. Detta sker på husets tredje plan och först efter kl. 23:00.

År 1999 rensades Gårdskampen på allt och stod klart hösten samma år. Allting inne på Gårdskampen är byggt för hand. Vintern år 2005-2006 gjordes en tillbyggnad på 300 kvm i två plan. År 2010 byggdes Oden till som idag är konferenslokalen.

Ja, historierna runt gården är många och långa. Men säg, hur många gäster har inte fröjdat sig på Hemmeslöv? Nu hoppas vi att Ni ska göra detsamma!